groepen
Informatie
Nieuws

Activiteiten 2014-2015

Activiteiten OR schooljaar 2014-2015

September 2014

Nu de zomervakantie weer ten einde is en het nieuwe schooljaar is begonnen gaan we ons weer voorbereiden op de activiteiten van het komende jaar. Om deze activiteiten goed voor te bereiden en uit te voeren komen we als OR meerdere malen per jaar bij elkaar om het één en ander te bespreken. De eerste vergadering staat gepland in de 2e week van het schooljaar en staan o.a. de volgende punten op de agenda;

  • Mededelingen team
  • Mededelingen MR
  • Financiën
  • Taakverdeling
  • Vergaderschema goedkeuren
  • Evaluatie afscheid groep 8
  • Voorbereiding gezinsavond
  • Facebook

Elk jaar worden er weer tal van activiteiten georganiseerd door de OR met hulp van o.a. leerkrachten en ouders. De gezinsavond is de eerste activiteit van het jaar en dit is een hele happening. De leerlingen zijn druk met de voorbereiding. Zo zijn ze bezig met het maken van een werkstukje die op deze avond voor een euro gekocht kan worden, maar verzorgen ze ook een optreden voor alle ouders/verzorgers, opa’s en oma’s. Ze zijn dan vaak ook erg trots dat ze dit op deze avond aan iedereen mogen laten zien.

Dit jaar is het thema Feest. En het was dubbel feest want Marga maakte van de gelegenheid gebruikt om haar 40-jarig jubileum binnen het onderwijs met alle ouders/verzorgers en leerlingen te vieren. De leerlingen boden Marga een bloem aan en voerden een mooie dans voor haar op. Ook het team, de OR en de MR spraken mooie woorden voor Marga.

Daarna was het op het schoolplein gezellig druk. De popcorn machine was weer een succes en voor de inwendige mens was ook gezorgd. Voor een kleine vergoeding kon je iets drinken en eten. De leerlingen konden onder het toeziend oog van leerkrachten en ouders zich uitleven op de hindernis stormbaan en voor de kleintjes op het springkussen. Het was een ontspannen, gezellige en feestelijke avond waar we met veel plezier op terug kijken.

Oktober/November 2014

Na de gezinsavond lijkt het even wat rustig maar toch komen we bijeen om te evalueren, de jaarvergadering voor te bereiden, de financiën door te nemen, lopende zaken aangaande de school te bespreken en al een start te maken met de drukke activiteiten in de maand december. Het Sinterklaasfeest staat als eerste op het programma. We moeten er voor zorgen dat Sinterklaas weer de mogelijkheid heeft om op de Troubadour te komen, zodat hij samen met de leerlingenop 5 december een feestje kan vieren.

December 2014

Zo ook dit jaar kwam de Sint naar de Troubadour samen zijn zwarte pieten. Zwarte piet Troubadouli kwam als eerste op de fiets aan en kraag de stemming er goed in. Alle leerlingen wachten vol verwachting tot de Sint en Piet met de cabriolet zijn intrede deed. Het was weer een mooi spektakel en het zag er feestelijk uit. In de gemeenschapsruimte lieten de leerlingen van groep 1 t/m 6 hun optreden aan de Sint zien. Er werd gezongen, gelachen en gekeken naar elkaar en dit maakt het feest helemaal compleet. Na de pauze maakte de Sint nog een ronde langs de groepen en werden de cadeautjes uitgedeeld. Ook groep 7 en 8 kregen een bezoek van de Sint met zijn Pieten en ook hier werden ze vrolijk ontvangen. Het was een leuke gezellige ochtend.

De Sint is nog niet vertrokken of de voorbereiding van het Kerstfeest is al in volle gang. De stemming zit er al snel in. Kinderen maken mooie werkstukjes en de school veranderd langzaam in kerstsfeer. Zoals elk jaar verzorgt groep 7 het kerstspel. Dit jaar gaat het verhaal over “de laatste kerstboom”. Op donderdag 18 december vindt de Kerstviering plaats. De kinderen worden om 17.00 uur op school verwacht waar ze samen met hun groep een kerstdiner krijgen. Vooraf worden ouders gevraagd om iets lekkers voor het diner te maken zodat er een heus buffet ontstaat waar kinderen uit kunnen kiezen. Voor de groepen 1 en 2 is er een heerlijke broodmaaltijd. Dit feest is een heel festijn, kinderen komen prachtig uitgedost op school en genieten zichtbaar van dit bijzondere moment. En natuurlijk gaan ze kijken naar de voorstelling van groep 7.  Aan de ouders werd ook gedacht. Vanaf 18.30 uur waren zij welkom om samen met andere ouders te genieten van een gezellige kerstsfeer met muziek en een drankje. Ook was er de mogelijkheid om een broodje kebab te halen. Vanwege het weer zijn we uitgeweken naar het gymlokaal. Ondanks het gemis van vuurkorven en kou werd het binnen toch ook erg gezellig. Rond 20.00 uur trad als afsluiting groep 8 op en zongen prachtige kerstliedjes.

Januari/februari 2015

In januari was het even rustig maar het carnaval viel vroeg dit jaar dus de eerste voorbereidingen werden eind januari al getroffen. Op vrijdag 13 februari hebben we het carnaval op school gevierd. Iedereen mocht zich verkleden en zoals elk jaar zagen de kinderen er prachtig en creatief uit. Dit jaar mochten de kinderen kiezen welke leerkracht het mooist verkleed was. ’s Morgens werden er spelletjes gespeeld en naar optredens gekeken die werden verzorgd door de leerlingen. Er werd gedanst, gehost en polonaises gelopen op prachtige carnavals muziek. Het was een gezellige en feestelijke ochtend. Het middag programma bestond uit een vossenjacht. Hiervoor hadden zich weer een heleboel ouders, opa’s en oma’s, broers en zussen opgegeven. De vossen hadden zich mooi verkleed en er zaten een paar moeilijk te spotten vossen bij.

Maart/april 2015

Het carnaval zit er op en langzaam aan gaan we richting Pasen. Er worden voorbereidingen getroffen voor de Palmpasen optocht. Ook dit jaar zag de Palmpasen optocht er weer vrolijk en kleurrijk uit. De leerlingen hebben mooie paastakken versierd met slingers van ringelings chips, mooie linten en andere versiersels. De bonte stoet trok door de straten rondom de school en eindigde op het schoolplein waar ze het broodje en de chips mochten opeten. Een week later op Goede Vrijdag mochten de leerlingen van groep 1 t/m 3 paaseieren zoeken op het terrein bij de Bon Boys. De paaseieren waren verstopt door een echte paashaas.

April/mei 2015

Inmiddels is de voorbereiding voor de avond4daagse in volle gang. Wij hopen dat er dit jaar weer veel kinderen en ouders zich opgeven voor de 5 of de 10 km. Samen wandelen is namelijk erg gezellig en ook nog gezond. Dus geef je op. Op dinsdag 19 mei stond de schoolfotograaf gepland en heeft hij iedereen weer mooi op de foto gezet. Dit jaar was er ook de mogelijkheid om met je broer(tje) of zus(je) op de foto te gaan die nog niet of niet meer op de basisschool zitten.

Juni/juli 2015

Het laatste stukje van het schooljaar is begonnen. Maar ook in deze maanden zijn er nog een aantal activiteiten die er toe doen. Zo geeft de avond4daagse weer veel wandel plezier en zo ook bij leerlingen van de Troubadour. Het organiseren van de avond4daagse voor de leerlingen kost even wat inspanning, maar zodra je ziet dat alles weer goed is verlopen geeft dat toch veel voldoening.

Op woensdag 8 juli zou het afscheid van groep 8 plaatsvinden, maar door omstandigheden werd dit verplaatst naar dinsdag 7 juli. Het is fantastisch hoe alle betrokkenen zich hebben aangepast om dit in goede banen te leiden. Ondanks dat dit op zeer korte termijn geregeld moest worden, werd het een leuke gezellige avond met een prachtige musical waar ouders van hebben genoten.

Op vrijdag 10 juli werd met alle leerlingen het schooljaar afgesloten met een korte bijeenkomst waarna bij droog weer iedereen naar buiten gaat voor het strijken van de vlag.

Wij wensen iedereen een hele fijne vakantie toe.

CONTACT

De Troubadour
Bartokstraat 56
7482 TW Haaksbergen
Tel.: 053 - 572 27 13
Verstuur mail